nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Publicat un nou aplec d'estudis sobre Blai Bonet i Rosselló-Pòrcel

El llibre recull les ponències presentades a Palma ara fa dos anys

102718

Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

Dues commemoracions feien factible, els darrers dies de novembre de fa dos anys, organitzar unes jornades de col·loqui en honor de dos dels grans de la literatura illenca: d'una banda, el seixantè aniversari de la mort de l'autor de La imitació del foc, Bartomeu Rosselló-Pòrcel; de l'altra, es complien també cinquanta anys de l'inici d'escriptura de Quatre poemes de Setmana Santa i Entre el coral i l'espiga, de Blai Bonet.

Trencadors dels límits de l'Escola Mallorquina, introductors de la poesia illenca en els corrents més renovadors i, així mateix, esdevinguts ràpidament mites de les nostres lletres, un i altre autors foren els protagonistes a les jornades de ponències i conferències que ara, passats dos anys, han estat reunides i publicades íntegrament en un volum editat per l'Abadia de Montserrat.

El llibre, que apareix en la Biblioteca Miquel dels Sants Oliver, té la participació d'experts i escriptors d'arreu de la geografia catalana. Els noms de Josep Palau i Fabre, Josep Romeu i Figueras, Joan Mas i Vives, Biel Mesquida, Xavier Lloveras, Sebastià Alzamora i Pere Rosselló en són només alguns.

En el recull de ponències es revisen aspectes ben diversos de la vida i l'obra d'un i altre autor. Així, hi apareixen noves mirades sobre Imitació del foc i s'analitza la figura de Rosselló-Pòrcel en el vessant creatiu, lingüístic, en la seva confluència amb Salvador Espriu, mentre que es ressegueix la recerca poètica del sagrat en Blai Bonet i la seva relació amb César Vallejo, a més de posar-se en paral·lel ambdós escriptors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris