algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• EQUIPAMENTS

Enllestida la Biblioteca Nacional Dotze anys després que començàs la seva reforma i després d'una inversió que ha superat els 10.000 milions de pessetes, la Biblioteca Nacional inaugura el proper dilluns les seves noves instal·lacions per afrontar, segons el seu director Jon Juaristi, «els reptes que ens imposa la societat de la informació». Els reis seran els encarregats de presidir l'obertura de la nova Biblioteca Nacional, el pla director de la qual s'aprovà el 1987. Un projecte dictat no tan sols des de la reestructuració arquitectònica, sinó també des de les màximes d'impulsar aquesta institució com a centre viu de treball bibliotecari, d'investigació i de defensa del patrimoni cultural. Atesa la implantació de les noves tecnologies al llarg d'aquests anys, la nova Biblioteca Nacional haurà d'assumir ara el seu principal repte, convertir-se «en una bona biblioteca virtual».EFE.

• PUBLICACIONS

Fray Luis de León, recollit per Castalia L'editorial Castalia acaba de reimprimir les Poesies Completes de Fra Luis de León, en l'edició del catedràtic de Literatura Espanyola Cristóbal Cuevas, apareguda per primera vegada fa dos anys, encara que en aquesta ocasió arriba en un format més petit, amb el propòsit de facilitar-ne la difusió. L'edició realitzada per Cuevas va obtenir un gran èxit i s'exhaurí en menys de dotze mesos, per la qual cosa la casa editorial intenta arribar a un major nombre de lectors amb aquesta reimpressió, que apareix també a un preu més assequible.EFE.

Els secrets del Salvador Ambientada a Centre-amèrica en temps de la Primera Guerra Mundial, La tierra ligera, de Santiago Miralles, proposa enigmes en clau històrica com ara on és el cadàver de Maximilià?, per què temia tant el seu germà, l'emperador Francesc Josep? o on anaven els doblers de l'emperadriu Sissí? Publicada per Ediciones la Discreta, aquesta és la primera obra de l'escriptor i diplomàtic, que passà dos anys destinat al Salvador, fruit dels quals va néixer aquesta novel·la de caire històric amb tintures de ficció.EFE.

• LITERATURA

Felipe Benítez Reyes L'escriptor gadità Felipe Benítez Reyes (1960), premi Nacional de literatura i premi de la Crítica, declarà ahir que «escriure un article implica sostenir una opinió, i m'agrada poc opinar, perquè sempre s'està a punt de la imprecisió o de la injustícia». L'autor realitzà aquestes afirmacions amb motiu de la publicació del seu darrer llibre, El ocaso y el oriente (Editorial Arguval), una recopilació d'articles periodístics publicats durant els darrers deu anys.EFE.

Atxaga aposta per les noves tecnologies L'escriptor basc Bernardo Atxaga apostà ahir a Durango (Biscaia) per l'ús de les noves tecnologies per difondre texts literaris curts, com contes i poemes. L'autor presentà a la Fira del Llibre i el Disc Basc el llibre i CD amb deu intervencions en ràdio.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris