muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Vint anys després, encara John Lennon

Palma s'uneix a la commemoració de l'aniversari de la mort de l'excomponent dels Beatles

60978

Foto del 1971, época en què Lennon visità l'illa de Mallorca.

Milers de persones lligades per algun motiu al món de la música i en particular als Beatles i al seu integrant John Lennon s'hauran aixecat aquest matí en tots els llocs del món amb un trist record. Diferents ciutats i de diverses maneres commemoraran el dia d'avui l'aniversari de la mort del compositor i cantant a mans d'un dels seus fans, Mark Chapman. L'illa de Mallorca s'unirà a aquesta manifestació d'afecte envers l'artista perquè tingué el privilegi, al voltant de l'any 70, d'honorar amb la seva presència les terres balears, acompanyat per la seva parella Yoko Ono.

«La parella formada per Lennon i Yoko Ono no va ser a l'Illa només en una ocasió, sinó que abans del famós episodi del segrest de la filla de Yoko ja hi havien vingut algunes vegades», apuntà Joan Carles Vilella, especialista investigador de l'estada de l'exbeatle a Mallorca. «Des del 69 fins al 70 participaren en diferents cursos de meditació que impartia el mestre de ioga Maharishi, que conegueren els integrants del grup abans a l'Índia», comentava Vilella.

Però hi havia més coses que lligaven la parella amb el territori balear. La filla de Yoko fruit d'un anterior matrimoni amb Anthony Kox, vivia durant aquells anys amb el seu pare i Melinda, la seva nova companya, a Eivissa. Les dues parelles i la nina, Kyoko, coincidiren a Cales de Mallorca a començament del 71 amb motiu d'una de les sessions de meditació per protagonitzar una peripècia que «mai no quedà clara», en paraules de Vilella.

Tot i que en el seu moment es parlà repetidament de «segrest» perquè la famosa parella se l'endugué sense coneixement del seu pare fins a la ciutat de Palma, Vilella es refereix a les diferentes accions en termes amables i explica que «ells eren a l'Illa per tramitar els papers de la custòdia de la mare i de manera natural, la trobaren i decidiren anar a passejar amb la nina i comprar-li un regal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris