muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Alcover, Melià i Vidal Alcover seran homenatjats a la Nit de la Cultura

La gala tindrà com a convidat Marcel·lí Iglesias, president d'Aragó

98856

Miralles, Mir, president de l'OCB, Pavia i Grimalt presentaren la gala.

P.B.

Com cada final d'any l'Obra Cultural Balear celebra la gran festa de la cultura amb la 14a edició de la Nit de la Cultura i el lliurament dels premis 31 de Desembre, data en què va desembarcar el rei Jaume I i que també commemora la fundació de l'entitat el mateix dia de 1962. Enguany l'OCB ha decidit retre homenatge a tres personalitats rellevants de la cultura mallorquina, mossèn Alcover, Jaume Vidal Alcover i el recentment desaparegut Josep Melià, i celebrar unes jornades d'acostament amb la Comunitat d'Aragó, motiu pel qual s'ha convidat el seu president, Marcel·lí Iglesias, a assistir a diferents actes.

Per parlar d'aquests mallorquins il·lustres assistiren a la presentació de la gala l'historiador i lingüista Joan Miralles i el també lingüista Josep A. Grimalt. Pel que fa a la figura de Melià, Miralles féu especial esment de la seva personalitat curiosa, «els seus interessos, sobretot humanístics, tan diversos» i «el seu esperit nou i autonomista». Miralles el definí com un «gran coneixedor de Mallorca, els mallorquins, la seva història i un estudiós de la seva llengua». Així mateix, afegí que «sortosament vàrem ser a temps de fer-li justícia i rebé diversos homenatges en vida».

Grimalt, que féu referència al centenari de la Lletra de convit, posà de manifest que gràcies a mossèn Alcover i a les seves Rondalles «molts mallorquins pogueren llegir i sentir com a propi quelcom escrit en la seva llengua, que sense ell no hagués estat possible». D'altra banda, Grimalt lloà l'escriptor, «i poeta per instint» Jaume Vidal Alcover, al qual definí com «una personalitat polifacètica, una persona de gran empenta, un bon conversador, un home molt culte i un gran polemista».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris