nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• LITERATURA

Premi Rafael Alberti El poeta gadità Antonio Hernández ha estat el guanyador del XVI Premi Unicaja de Poesia Rafael Alberti amb la seva obra El mundo entero. El veredicte del jurat, determinat per unanimitat es donà a conèixer ahir a la seu de la Fundació Rafael Alberti al Puerto de la Cruz, a Cadis. L'accéssit fou per a la poetessa sevillana Charo Prados, amb el llibre de poemes curts Tan alta soledad, també atorgat per decisió unànime del jurat. El premi està dotat amb un milió de pessetes i la publicació del llibre a l'editorial Renacimiento, i l'accèssit amb 250.000 pessetes. EP.

Concurs literari de la UNESCO La novel·la La noche en que Vlado se fue, de l'escriptor espanyol Manuel Quinto, rebé una menció d'honor del jurat del concurs de literatura per a nins i adolescents en el servei de la tolerància, organitzat per la UNESCO, sgons informà aquest organisme de l'ONU. La guanyadora del certamen en la mateixa categoria que l'espanyol fou l'escriptora iraniana Violet Razeqpanah amb l'obra L'estació Mir, que relata l'experiència viscuda per cinc nins en ser convidats a visitar l'estació espacial.AGÈNCIES.

Tot sobre «Manolito» Els seguidors d'un dels personatge infantils més famosos, Manolito Gafotas, podran gaudir dels sis llibres escrits sobre ell per Elvira Lindo, reunits en el volum Todo Manolito. Des de la publicació del primer llibre, Manolito es convertí en un fenomen editorial i totes les seves aventures foren rècord de vendes. Ara Alfaguara ha reunit en una acurada i ampliada edició Manolito Gafotas, Pobre Manolito, Cómo molo, Los trapos sucios, Manolito on the road i Yo y el imbécil.EFE.

• HISTÒRIA

Museu Arqueològic Nacional El Centre Nacional d'Informació i Comunicació Educativa i el Museu Arqueològic Nacional han elaborat el CD-Rom Un paseo por la historia, relacionat amb aquest centre museístic. El CD, dirigit a professors i alumnes d'educació primària i als visitants del museu, reuneix informació sobre les cultures representades en el centre a través d'una acurada selecció de més de 600 objectes exposats a les sales. Les imatges s'acompanyen amb texts explicatius fets per un equip d'especialistes. El contingut del CD s'estructura en 24 períodes culturals que es corresponen amb els exposats de manera permanent a l'esmentat museu.EP.

• TRASPÀS

Enrique Anderson Imbert Les restes mortals del crític i escriptor argentí Enrique Anderson Imbert, un dels teòrics de la literatura hispanoamericana més reconeguts, que morí dimecres als 90 anys d'edat, foren sepultats ahir a Buenos Aires. Anderson Imbert, nascut a la cuitat de Córdoba el 1910, es doctorà en Filosofia i Lletres a la Universitat de Buenos Aires el 1946. Anderson Imbert, que dedicà bona part de la seva vida a la literatura fou candidat al premi Miguel de Cervantes en diferents ocasions i en quedà finalista el 1994, any en què en resultà guanyador l'escriptor peruà Mario Vargas Llosa.AGÈNCIES.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris