nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Vida i obra de Colette al llibre «Los secretos de la carne», la seva biografia

Lliure, desafiant, provocadora, la primera dona moderna del segle XX, l'escriptora francesa Colette és avui dia més coneguda per la seva militància eròtica que per la seva àmplia obra literària, una carrera que els primers anys fou usurpada pel seu marit Willy, un home sense escrúpols que firmava els seus llibres.

Així es posa de manifest a Los secretos de la carne, una biografia que acabar d'editar Siruela en castellà sobra la vida i l'obra de Sidonie-Gabrielle Colette (1873-1954), escrita per Judith Thurman. «Cuando mi cuerpo piensa... mi carne se llena de alma», amb aquesta cita introductòria de Colette s'obre un llibre, de quasi vuit-centes pàgines, en què es posa de manifest que quan Colette començà a escriure va haver d'ocultar la seva identitat, fins i tot en el seu famós Claudin a l'escola, que signà el seu marit.

La fascinant vida de Colette arrenca a l'època del decadentisme de finals de segle XIX i acaba els anys 50, envoltada de moixos en un apartament de París, després de passar per les sales de la Belle Epoque, els ambients homosexuals, el món del teatre, cabaret i music-hall, l'escriptura, el periodisme, la Primera Guerra Mundial i els nazis a París, entre moltes altres coses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris