nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Una ambiciosa restauració tornarà tota l'esplendor i utilitat al Coliseu el 2003

Un ambiciós projecte de restauració del Coliseu vol aconseguir l'objetiu que en el 2003 el recinte pugui acollir altre cop espectacles i ser visitat en la seva pràctica totalitat.

El Projecte Coliseu, que s'iniciarà el gener, pretén tornar al conjunt gran part del seu passat amb la reconstrucció íntegra de la seva arena oval, inclosos els quinze corredors subterranis de l'hipogeu, avui al descobert, i l'armadura de fusta que subjectaven. Amb aquesta destacada iniciativa es vol obrir el 85 per cent del conjunt, davant del 15 per cent que és accessible únicament en l'actualitat.

L'amfiteatre Flavi, inaugurat en el 80 d.C. per Tito i les arcades en marbre apareixen ennegrides per la contaminació, serà sotmès a un minuciós procés de neteja i a la consolidació dels seus fonaments, a la vegada que s'instal·larà un ascensor per accedir a les arcades superiors. El projecte serà posible gràcies als 4.000 milions de pessetes aportats pel Banc de Roma, en aprofitar una normativa que permet deduccions fiscals si dediquen fons a la recuperació del patrimoni.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris