nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

«Las manzanas del viernes», el repte d'Antonio Gala per a Concha Velasco

L'obra, dirigida per Marsó, també compta amb Encarna Paso i es representa a l'Auditòrium

57354

Concha Velasco amb Francisco Marsó i Encarna Paso.

T.Monserrat.

El director Francisco Marsó i l'actriu Concha Velasco presentaren ahir el seu darrer muntatge teatral, Las manzanas del viernes, que estarà en cartell fins dissabte a l'Auditòrium. És una obra escrita per Antonio Gala en què l'andalús s'endinsa en els desigs més obscurs i inconfessables d'una ambiciosa empresària, Orosia Valdés, propietària d'una naviliera i «boja de passió» per un jove sense ofici ni benefici.

Velasco, en el paper de la milionària, esmenta que aquest és un dels «més difícils i arriscats» de la seva carrera. A la tragicomèdia, qualificada per l'actriu com «una peça molt poc freqüent», comparteix protagonisme amb Encarna Paso, que interpreta la dida i representa «la veu del poble». La resta del repartiment es completa amb dos actors novells, Joaquín Luna, que representa el jove enamorat, i Cristina Castaño. A més, també es compta amb els veterans María Paz Ballesteros i Antonio Rosa.

La complicació del paper d'Orosia Valdés rau, segons Velasco, en el fet que l'empresària «ha de conformar-se amb ser una gran senyora i no tenir vida personal en un moment en què els sentiments se li escapen». La trama s'articula envers un text clàssic basat en l'actualitat. D'aquesta manera, polèmiques entorn del medi ambient, com ara abocaments de petrolieres, hi tenen el seu pes específic.

Quant al llenguatge, l'actriu posà en relleu que «es parla amb un llenguatge tan ric que teníem por que l'obra agradàs a la crítica però que no tingués èxit popular», aspecte del qual, després d'un any i mig de representacions arreu d'Espanya, afirma que es congratula que les prediccions no s'hagin complert, fet que demostra que «la gent no és tan inculta com es diu i que quan se li ofereix alguna cosa de qualitat sap apreciar-la».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris