muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Breus

• PUBLICACIONS

Manuscrits El catedràtic de Paleografia i Diplomàtica de la UAB, Jesús Alturo, acaba de publicar El llibre manuscrit a Catalunya. Orígens i esplendor, que el catedràtic d'Història Antigua Manuel Mundó presentà com la primera síntesi analítica de la història dels manuscrits catalans publicada des de mitjans del segle XVIII, quan el marquès de Llió de Mora i Catà va publicar un tractat que es va reeditar en facsímil aquest mateix any. El llibre d'Alturo, coeditat per la Generalitat i el Grup 62, repassa la història del manuscrit partint de la difusió de l'alfabet llatí. Després passa per l'època visigòtica, l'edat mitjana i l'època gòtica. EP.

• LITERATURA

Generació del 27 El poeta granadí Luis Muñoz, amb la seva obra Correspondències, fou guardonat ahir amb el III Premi de Poesia de la Generació del 27, organitzat pel Centre Cultural de la Generació del 27 de Màlaga i dotat amb una aportació econòmica de 2.500.000 pessetes. El jurat va haver d'escollir entre 170 originals procedents de tot Espanya, així com de Colòmbia, Mèxic i Argentina. EFE.

• RESTAURACIÓ

Premi Nacional L'arquitecte Valentín Berriochoa obtingué ahir el Premi Nacional de Restauració i Conservació de Béns Culturals, que atorga el Ministeri de Cultura, pel seu treball «a favor de la conservació del patrimoni catedralici espanyol» i per la redacció dels plans directors de les catedrals de Salamanca i Toledo. El guardó suposa per a Berriochoa «una gran satisfacció».EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris