nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

La història escrita de l'estada de Chopin a Mallorca, «desmitificada»

L'autora Aránzazu Miró publica un llibre sobre la figura del músic

L'editorial El Far acaba de presentar la seva darrera publicació, Aquell hivern de Chopin a Mallorca, d'Aránzazu Miró, inclosa dins la seva col·lecció L'Esparrall. L'autora, llicenciada en ciències de la informació i amb estudis musicals realitzats al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, és actualment la bibliotecària de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.

Amb aquest llibre Miró ha volgut oferir la «versió definitiva i desmitificada» de la història de l'estada de Chopin a la nostra illa durant 98 dies, l'hivern de 1838-1839, «que no es va limitar únicament a Valldemossa, com la majoria de gent creu». Miró afirma que aquell hivern «suposa una de les etapes més productives de Chopin ja que, contràriament al que solia fer es va passar tot el temps component».

El que l'autora, d'altra banda, vol deixar clar és el fet que «la música de Chopin no té influències mallorquines i és molt difícil determinar quines obres foren escrites aquí, quines foren només acabades o quines foren només començades». Pel que fa a les fonts utilitzades a l'estudi, Miró esmenta la Història de la meva vida de la companya de Chopin, George Sand, juntament amb la correspondència de la parella amb persones de fora de l'Illa.

El llibre està dividit en tres parts que fan referència a l'estada de Chopin a Mallorca, la història d'aquesta estada i la llegenda que entorn a la parella es va crear després de la seva partida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris