algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Tomeu Penya conclou el seu nou disc carregat d'amor, humor i sornegueria

El cantautor vilafranquer té previst renovar aquesta setmana per la discogràfica Picap

El vilafranquer Tomeu Penya viatja aquesta setmana a Barcelona per signar la renovació del contracte amb la discogràfica Pick-Up de l'edició del seu nou disc que està previst que surti al mercat a finals del proper mes de gener. El treball, del qual el cantautor deixarà el títol definitiu en mans de l'empresa, destaca per ser un disc «carregat d'amor, humor i sornegueria». Penya avançà que en total seran dotze temes els que inclourà, dels quals cinc són propis, un és íntegrament de Toni Morlà i els altres versions i adaptacions de temes diversos. Aquest és el dinovè àlbum de l'artista que ja està acabat d'enregistrar i que manté la mateixa filosofia que des dels seus inicis li ha atorgat l'èxit.

Alguns dels temes, diu Penya, tenen un so molt americà. «Aquest és el cas de Londres a México que posa els pèls de gallina i que sorgí arran d'un viatge un vespre de molta marxa. Un altre tema de tonada molt americana és Cuscus amb molts instruments de vent». D'altres explicà que «són molt propis, tots en mallorquí, res de català, són molt lleugers i divertits». Títols com ara el de la dita pagesa mallorquina A ca vell cuscus, Jove vina cap aquí, Gràcies per sa ràdio orienten el contingut de la música d'aquest nou treball qualificat per Penya com «un disc molt divers i complet. D'una cançó a l'altra es pot passar d'una eufòria balladissa a una altra molt sensible. En ell les cançons duen emocions molt canviants, això sí, les tristes sempre amb una mica d'humor maliciós».

El cantautor afirma que «cadascú a casa seva té problemes, alguns més greus que els altres, per tant jo procur que les meves cançons no en duguin més, no hi afegeixin els meus, així parli del que es parli sempre hi ha una nota un poc irònica». En ell explicà també que destaca una instrumentació molt diversa. «En el treball gairebé he tocat jo tots els instruments. Baix, teclat, per suposat la guitarra... encara que he disposat de la gran col·laboració de Tolo Servera per a quatre de les cançons que s'inclouen». Un dels temes posats en relleu és una versió en català de Help me make it trout the night de kris Kristofferson que segons el vilafranquer «a Mallorca tindrà molt d'èxit». Penya no avançà més sobre aquesta composició, només que la lletra és tota seva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris