algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Els mercadets anuncien el Nadal

Quan encara no fa ni una setmana que s'encengueren als carrers els llums de Nadal "tret de sortida per a un mes d'il·lusions i consumisme", la ciutat de Palma continua la seva tasca per crear aquest ambient entranyable de la festivitat religiosa del mes de desembre.

El tradicional mercadet de la plaça Major i el de la plaça d'Espanya començaren ahir a pendre forma. Les paradetes, que ocupen les superfícies de les places de gom a gom, per les quals cap a les 19 o 20 hores la gent en gran nombre comença a voltar, omplen l'ambient d'olor de castanyes i de moniatos torrats, i del xiuxiueig de la gent que compra fruits secs, garapinyades, torrons o els tradicionals betlems.

Multitud de figuretes de Reis, Bon Jesusets, sant Joseps, mares de Déu i el típic caganer s'exposen als estands més grossos. Per acompanyar aquesta recreació de l'episodi històric del naixement de Déu, que la nostra cultura ha fet tant seu al llarg de tants anys, també es venen els arbres i totes les coses decoratives "des de bolles de colors i cintes fins als llumets de diversos colors o blancs", per aconseguir tenir-ne a casa un exemplar totalment guarnit.

Les juguetes arribaran més endavant. Després del 25 de desembre els més petits començaran a gaudir de veritat d'aquestes passejades pels mercadets, somiant què demanaran als Reis quan escriguin la carta. Però a part dels productes tradicionals, a les paradetes, sobretot a les de la plaça d'Espanya, es poden trobar multitud de propostes per fer regals diferents i imaginatius durant les festes. Diferents articles artesans de bijuteria, ceràmica, fusta o marroquineria per fer un detall.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris