algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

'Mediterrània', jazz, rock i tradició de la mà de Tomeu Quetgles grup

El nou treball, editat per Blau, serà presentat el proper dia nou

Tot i que el disc ha estat caracteritzat pel cantautor i veu del grup, Tomeu Quetgles, com de «cançó mediterrània», en referència al sentiment que l'envaeix, «cada cançó és diferent, i hi ha des de rock fins a jazz, passant pels sons tradicionals». Un treball que «no és res concret i té pinzellades de tot», segons apuntà Quetgles, i el motiu pel qual l'adjectiu «purista» no es pot aplicar a aquest nou compacte del segell discogràfic Blau.

El mestissatge es pot veure ja des de la portada del disc, en què apareixen animals i figures de la mitologia grega "una de les cultures més antigues d'aquesta mar" mesclades de forma integradora amb motius de la societat més contemporània com els mòbils o els assortidors de benzina.

Aquestes deu cançons «que han anat creixent amb els arranjaments fets per tots els integrants del grup», explicà el cantant i que la gent caracteritza de «folk», tracten una temàtica àmplia en la qual es pot trobar des de cançons intimistes com Endorfines, fins a altres «amb esperit crític però que no són pamfletàries», apuntà el músic.

El treball a partir del pròxim dia 9 d'aquest mes, en què serà presentat en directe al polígon Son Llaüt de Santa Maria, ve a «omplir el buit de la cançó en català que no sigui el pop rock», comentà. Una tasca de promoció que continuarà el gener i febrer per Catalunya amb concerts acústics de Quetgles en solitari i que també es veurà beneficiada pel fet d'haver guanyat el premi Art Jove 2000 i que dóna al grup l'oportunitat de presentar el disc a l'illa de Formentera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris