muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Emotiu homenatge a «Il maestro» Aligi Sassu, «l'artista que trià ser mallorquí»

L'acte tingué lloc amb motiu de la presentació d'un llibre sobre el seu vessant pictòric

74638

Serra recordà la darrera etapa de l'artista, en què tingué una fixació pictòrica: els cavalls.

El polifacètic artista italià, Aligi Sassu, fou ahir vespre objecte d'un sentit homenatge a l'Auditori de Sa Nostra quan han passat poc més de tres mesos des de la seva mort. L'homenatge al pintor, escultor i poeta es materialitzà en la presentació del llibre Aligi Sassu, d'Antonello Negri, a càrrec de Carles Blanes, exdirector general de Sa Nostra, i Pere A. Serra, president del Grup Serra, ambdós amics personals de l'artista. Posteriorment el pianista i nebot de l'artista Vicente Urbina oferí un concert amb peces de Beethoven, Chopin i Liszt.

Entre els assistents a l'acte, es trobaven Helenita Olivares, vídua de Sassu; la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar; el president del Parlament, Maximilià Morales; l'actual president de Sa Nostra, Miquel Capellà, així com també diferents personalitats del món de l'art i la cultura com l'escultor Jaume Mir o el pintor Cándido Ballester, entre molts altres.

Els discursos d'homenatge al «mestre», que seguiren la projecció d'un vídeo amb imatges del pintor i la seva obra, se centraren en l'art i la personalitat de Sassu i en la seva estreta relació amb la nostra illa. Per ordre d'intervenció, Carles Blanes i Pere A. Serra lloaren la figura de Sassu amic i Sassu artista, i els dos posaren de manifest el fet que Il maestro era mallorquí «perquè ho va escollir, i ho va ser plenament perquè sentí, estimà i enaltí Mallorca donant-la a conèixer a l'exterior» en paraules de Blanes.

L'exdirector general de Sa Nostra relatà als presents com conegué personalment Sassu, «a través de Baltasar Porcel» i com fou la relació que els dos homes mantingueren. Pel que fa a Pere A. Serra, editor de Diari de Balears, parlà primer del vessant artístic de Sassu repassant la seva trajectòria, per descriure després les seves aportacions a l'art i a la projecció exterior de l'Illa: «Mai no agrairem a Sassu el que ha fet per Mallorca, la visió que n'exportà, ha duit el nostre paisatge fins al Parlament Europeu, en forma d'un dels murals més grans que es coneixen». També es referí a la seva visió de l'obra de Sassu recalcant que «per mi, l'etapa futurista de Sassu és el veritable gran Sassu».

Pere A. Serra acabà el seu parlament amb una emotiva referència al món pictòric i personal de l'artista dient: «Quan vaig saber que es moria, de camí cap a casa seva, vaig sentir els cavalls, els seus cavalls verds, blaus, grocs, vermells, que ploraven cap al cel la mort de Sassu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris