lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els treballs becats als premis Pilar Juncosa s'exhibeixen a l'Espai Zer0

Quatre artistes mostren la seva obra a la sala de la Fundació Miró

88440

Blanca Navas, guanyadora d'una de les beques, al costat de la seva obra. T. M.

L'Espai Zer0 de la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca acull, a partir d'avui, l'exposició dels treballs gràfics premiats en la convocatòria de les beques d'experimentació i creació dels tallers d'obra gràfica de la Fundació el 1999. L'exposició reuneix dues sèries Haikus i Poemes d'hivern de Núria Solsona, una de les guardonades; dues sèries Help i Sense títol de l'altra guardonada amb la beca, Blanca Navas; dos gravats Game Over de Nieves Galiot; i dos més de Ñaco Fabré, ambdós reconeguts amb una menció especial.

Per Joan Oliver, coordinador de la mostra al costat de Julio León i Aina Bibiloni, «les beques dels tallers representen la possibilitat per als artistes de desenvolupar la seva obra amb els mitjans i el suport humà que necessiten, perquè la filosofia dels tallers no és només reproduir els projectes, sinó proporcionar tots els mitjans perquè una obra sigui possible, independentment de la tècnica que s'utilitza». En aquest sentit, les tècniques emprades per realitzar els treballs, si bé parteixen del gravat, s'allunyen de les tècniques tradicionals per acostar-se a les més innovadores.

En el cas de Núria Solsona, les dues sèries d'estampes estan elaborades amb serigrafia i tècnica de gravat amb polímer damunt paper japonès. D'altra banda, Blanca Navas ha utilitzat tècniques diferents en cada una de les obres. A la sèrie Help ha partit de fotogrames de l'escena de l'assassinat a la dutxa de Psicosi, que «he tractat digitalment, i els he aplicat la tècnica de fotolitografia (litografia a través de la llum)».

El segon treball de Navas està realitzat amb vernissos blans i monotips i consisteix en una sèrie de setze peces idependents però concebudes com un tot. Per Navas és important el fet de poder utilitzar noves tècniques, ja que «cada una té el seu propi llenguatge i suposa una gran aportació al teu treball». Pel que fa als nomenats amb les mencions d'honor, en el cas de Nieves Gallot també es pot parlar de tècniques innovadores, ja que la seva sèrie Game over està elaborada a través de tractament digital de fotografia, fotogravat i serigrafia. Per la seva banda, Ñaco Fabré manté les tècniques tradicionals i presenta dos gravats d'aiguafort i aiguatinta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris