nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

L'Estat espanyol té el major nombre de béns Patrimoni de la Humanitat

Vall de Boí, Tarraco, Atapuerca, el mur de Lugo i el palmerar d'Elx foren ahir reconeguts

Representants del món de la cultura, polítics i personalitats destacades lloaren i celeraren ahir la decisió de la UNESCO de declarar Patrimoni de la Humanitat les cinc candidatures presentades per Espanya. Atapuerca, el palmerar d'Elx, la murada romana de Lugo; Tarraco, la ciutat romana de Tarragona, i les esglésies romàniques de la vall del Boí varen ser elegides ahir pel Comitè Patrimonial Patrimoni de la Humanitat en la reunió celebrada a Cairns (Austràlia).

Aquesta decisió converteix Espanya en la nació que més béns té declarats Patrimoni de la Humanitat, amb un total de 38 indrets, incloent-hi els cinc de nous. Per la ministra de Cultura, Pilar del Castillo, es tracta d'«una notícia extraordinària» que demostra que «tenim un dels millors patrimonis del món». El secretari d'Estat de Cultura, Luis A. de Cuenca, expressà la seva sorpresa per la notícia. «Tenint en compte el desig de la UNESCO de moderació a l'hora de presentar candidatures per part d'Europa per equilibrar la llista amb altres països, obtenir les cinc és tot un èxit».

Per la seva banda, el batle de la vall de Boí va anunciar, després d'assabentar-se'n, que s'instaurarà el 30 de novembre com a dia de la Vall per celebrar cada any «una decisió tan important». Les sirenes dels vaixells de Tarragona i les campanes de les esglésies despertaren els veïns amb la notícia. L'Ajuntament també llançà 21 salves per la declaració. Quant a la declaració del palmerar d'Elx, els veïns de la ciutat foren els més renouers. Des que se sabé la notícia, les traques i l'olor de pólvora inundaren els carrers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris