cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

La 29a edició dels Octubre deixa desert l'Andròmina de narrativa

Pere Bessó i Albert Toldrà guanyen a les modalitats de poesia i assaig

92660

Pere Bessó, premiat en la modalitat de poesia.

La darrera edició dels premis Octubre ve marcada per la sorpresa, ja que un dels tres guardons, concretament el Premi Andròmina de narrativa va ser ahir declarat desert d'acord amb els criteris del jurat, que en el seu nom posà de manifest Màrius Serra.

Malgrat considerar-ho una mala notícia per a la literatura Serra volgué donar una visió positiva del fet afirmant que «això demostra que el Premi Andròmina és un oasi, on primen els criteris literaris per damunt de les qüestions de marketin editorial». I afegí que «la dotació del premi s'acumularà per l'any que ve, com esperam que s'acumuli l'il.lusió dels qui es presenten».

Serra justificà la determinació final del jurat de no atorgar guardó explicant que «tot i que hem pres la decisió que consideravem pertinent, no donar el premi es decebedor, però entregar-lo per omplir un buit no té sentit». Pel que fa als guardons Joan Fuster d'assaig i Vicenç Andrés Estarelles de poesia dotats amb un milió i 500.000 pessetes, respectivament aquest any han anat a parar a mans d'Albert Toldrà i Pere Bessó.

Joan Manuel Tresserras parlant en nom del jurat del premi Joan Fuster va voler recalcar la qualitat dels catorze originals presentats, i en especial la dels tres finalistes, entre els quals destaca Ha pres la mort de Toldrà. El treball d'aquest barceloní de naixement, però valencià de cor, licenciat en Història i especializat en Història Medieval es basa en els Sermons de Vicenç Ferrer i suposa un estudi de la iconografia religiosa medieval.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris