cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

El Govern convoca el primer certamen de curtmetratges de ficció dels Països Catalans

Les cintes han de ser recents i en versió original

La Direcció General de Política Lingüística convoca la primera edició del Certamen de Curtmetratges de Ficció dels Països Catalans. La iniciativa, organitzada per Artífex Cultural, esdevindrà els dies 15, 16 i 17 de gener al Centre Cultural Sa Nostra de Palma. Els requisits bàsics per poder-hi concórrer és que les cintes, en versió original, hagin estat realitzades en llengua catalana i amb posterioritat al primer de gener del 1998.

Així mateix, tampoc no podran excedir-se dels trenta minuts de durada. Per tal de facilitar la participació del màxim d'interessats, les cintes es podran presentar en qualsevol format, tant cinematogràfic com de vídeo, sempre que sigui en el sistema betacam. Com a resultat del certamen, es lliuraran dos premis de 500.000 i 250.000 pessetes respectivament per al primer i al segon guardonat, encara que l'organització es reserva el dret a atorgar accèssits.

El jurat, per al qual a hores d'ara s'especulen noms destacats de cineastes, actors i referents del món cinematogràfic tant de les Illes com de Catalunya... valorarà cadascuna de les produccions en el seu conjunt. L'extensió del certamen a tots els Països Catalans persegueix l'intercanvi d'experiències i el foment de l'ús de la llengua catalana en la creació cinematogràfica i audiovisual, al mateix temps que difondre els curtmetratges de producció més recent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris