nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

Nombrós públic va fer pinya i la Diada Castellera esdevingué un èxit

La jornada, organitzada pels Castellers de Mallorca, omplí l'Olivar

86052

Els petits s'entretingueren participant als tallers. Fotos: J.T/ T.A.

La segona Diada Castellera fou tot un èxit i demostrà que de cada cop més hi ha més gent que vol fer pinya i gaudir d'aquestes festes que ja van arrelant a Mallorca. Durant tota la jornada d'ahir es dugueren a terme una sèrie d'activitats en què petits i grans passaren un dia inoblidable. La jornada va ser organitzada pels Castellers de Mallorca i arribà al seu moment àlgid amb les construccions humanes que dugué a terme el grup després de les 19 hores a la plaça de l'Olivar.

Un quatre de set, un quatre de set amb agulla "es tracta d'un castell que quan es desmunta en queda un pilar", un tres de set i un pilar de cinc, eren els castells humans que la colla protagonista oferí al nombrós públic que s'havia congregat a la plaça. Els desigs de la colla eren prou clars, segons manifestà el cap, Jordi Segura: «Avui és el nostre dia i intentarem els millors castells de la nostra temporada».

En la trobada també participaren com a convidats les colles Al·lots de Llevant, que el diumenge anterior celebraren la seva diada, i el grup gironí Castellers de l'Albera. Ambdós demostraren el seu bon quefer i la seva habilitat. Una gran mostra amb la qual el públic mallorquí va poder apreciar els resultats d'una tasca en equip que vol transmetre una tradició carregada de valors humans com el fet d'aprendre a confiar en els altres, o unir forces per aconseguir una mateixa fita.

Però el dia començà prest per als integrants de la colla amfitriona, que a part de l'actuació va preparar un seguit d'activitats complementàries. La primera d'aquestes, uns tallers pensats per als infants que des de les 10 hores del matí i fins a les 13 hores tingué els nins jugant i aprenent coses sobre aquest esdeveniment cultural. «Una manera interessant i divertida perquè els nins aprenguin coses sobre els castellers», explicà Sara Borràs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris