nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Neix «Esquitx», la nova i jove revista en català per quedar xops de cultura

El proper dia 3 de novembre serà entregada amb cada exemplar de «Diari de Balears»

La primera revista en català per als més joves ja és una realitat. Surt al mercat amb un disseny molt actual, pàgines en color, diferents articles, còmics, concursos..., Esquitx, una interessant proposta per quedar «ben xop» de cultura. La iniciativa és de Bartomeu Seguí i Sònia Delgado i s'ha comptat amb la col·laboració de la direcció general de Política Lingüística del Govern balear, Sa Nostra, el consorci per al foment de l'ús de la llengua catalana i projecció exterior de la cultura i Diari de Balears.

El primer exemplar s'entregarà gratuïtament el dia 3 de novembre a tots els lectors d'aquest mitjà. «Consideràrem que hi havia una necessitat de tenir una revista en català per als nins, ja que no hi havia cap oferta en aquest sentit. A més a Mallorca es disposa dels mitjans adients, ja que hi ha un gran planter de dibuixants que triomfa a fora», comentava Seguí, director d'Esquitx.

El públic al qual va dirigit és des dels 8 fins als 14 anys. «Volíem fugir del que s'entén com una revista infantil clàssica. Teníem la idea de fer una espècie de magazine cultural», afegí Delgado, coordinadora. Per a aquest primer número han tingut col·laboradors tan destacables com Pere Joan, Max, Àlex Fito, entre altres.

La idea és que a cada número, que en principi serà trimestral, es puguin contemplar les tres illes. En aquest primer es pot gaudir d'una entrevista amb els menorquins Ja t'ho diré, un reportatge sobre el ferreret de Mallorca i una rondalla eivissenca. Hi ha una sèrie de seccions fixes com Cultura per un tub, un quadernet central de còmic, passatemps i El món per un forat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris