cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

La clonació d'éssers humans serà prohibida pel Govern central

El Govern prohibirà la clonació d'éssers humans, la patent del cos i l'ús d'embrions humans amb fins industrials o comercials, després que el Consell de Ministres estudiàs ahir un informe del Ministeri de Ciència i Tecnologia sobre l'avantprojecte de llei que modificarà la Llei de Patents. L'objectiu del text «no és autoritzar la patentabilitat de les invencions biotecnològiques sinó limitar-la, per respondre així a la creixent sensibilitat social al voltant de la biotecnologia i l'enginyeria genètica», digué el portaveu del Govern, Pío Cabanillas.

L'informe del Ministeri de Ciència i Tecnologia, que dirigeix Anna Birulés, serà presentat al Consell d'Estat. Aquest, després del dictamen, el tornarà al Consell de Ministres per a la definitiva aprovació. Amb aquesta modificació de la llei, que incorporarà al Dret espanyol la directiva comunitària sobre invencions biotecnològiques, quedaran prohibits els procediments de modificació de la identitat genètica germinal de l'ésser humà.

Així mateix, el text prohibirà els procediments de modificació de la identitat genètica d'animals que suposin patiments per a aquests sense utilitat mèdica substancial per a l'home o l'animal, així com també les patents de varietats vegetals i races animals. També es regularan les condicions de dipòsit i d'accés al material biològic patentat, l'abast i els límits de la patent del material obtingut.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris