cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Les imatges més desconegudes de les Balears seran mostrades al públic

L'Arxiu del So i la Imatge projecta per primer cop el patrimoni audiovisual recuperat

Una part del passat de les Balears ja forma part del nostre present i del futur i d'això en podran guardar testimoni els mallorquins a través de les imatges recuperades per l'Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca, que per primera vegada es mostraran al públic en la I Sessió de Cinema, que tindrà lloc en el Teatre Principal els dies 30 d'octubre i 6 de novembre. En aquestes dues jornades es farà una projecció de les millors imatges recuperades i restaurades per l'Arxiu del So. Així ho explicaren la consellera de Cultura i Joventut del Consell, Maria Antònia Vadell i la directora de l'Arxiu, Margalida Albertí.

Així, des de la Mallorca preturística fins a la visita del ministre d'Aviació italià Italo Balbo a Mallorca (1928); la inauguració del Coliseu Balear (1929); imatges de la Guerra Civil; una desfilada de tropes a Palma amb el comte Rossi (1939) o de personatges notoris de la nostra cultura com el poeta i pintor Jacob Sureda (1901-1935). També altres curiositats com un documental sobre l'elaboració de l'ensaïmada a Mallorca. El 30 d'octubre, es podrà gaudir d'aquestes imatges.

La presentació de la sessió serà a càrrec de Miquel Font Poquet, i el programa es divideix en diversos apartats: cinema familiar amb Reial Societat Alfons XIII, Futbol Club; L'escriptor i pintor Jacob Sureda Montaner i la seva filla Pilar; La ciutat de Palma dels anys 30; La desfilada militar amb el comte Rossi. Un altre apartat serà el cinema amateur amb Limbo. Després dins cinema documental i històric es projectarà Fiesta del pedal, Hidroavions de l'aviació italiana a Pollença, L'elaboració de la ensaïmada a Mallorca i Sa Fosca.

El dilluns dia 6 de novembre es projectarà el llargmetratge de ficció El hombre de las Baleares (1924), d'André Hugon, localitzat a les Canàries i restaurat ara fa poc. «El que pretenem és difondre i donar a conèixer totes aquestes pel·lícules, de gran valor històric. Volem retre un petit homenatge tant als realitzadors dels films com als seus actuals propietaris», digué Vadell.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris