nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Breus

• PREMIS

Dragó i el foment de la lectura L'escriptor Fernando Sánchez Dragó guanyà ahir el Premi Nacional al Foment de la lectura mitjançant els mitjans de comunicació, atorgat pel Ministeri d'Educació i Cultura pel seu programa de televisió Negro sobre blanco. El jurat que decidí donar el premi ha destacat «l'obertura a tot tipus de tendències i la pluralitat del programa, així com la seva professionalitat i el talent». Sánchez Dragó, que en aquests moments es troba de viatge fora de l'Estat espanyol, dirigeix aquest programa que s'emet els diumenges a les 12 de la nit a la segona cadena de televisió espanyola des de fa quatre anys. El subdirector del programa Luis Conde Martín, manifestà que «ja era hora que es recordassin de nosaltres». Que estava molt content i que aquest fet els estimula a continuar treballant més i millor.EFE.

• LITERATURA

Les lletres catalanes a Internet La nova base de dades de la Institució de les Lletres Catalanes reuneix a la xarxa d'internet informació de 1.291 autors que habitualment escriuen en català, de Catalunya, València, les Balears, França, Andorra i l'Alguer, Itàlia. El repertori biobibliogràfic d'autors d'obres de creació literària en llengua catalana és una actualització de la versió en format llibre que la mateixa institució va fer el 1991, posada al dia en base a qüestionaris remesos als autors el 1998 i 1999 i completada amb consultes directes o dirigides a corresponsals temàtics i geogràfics, a editors o associacions d'escriptors. La coordinadora literària de la base de dades, Lluïsa Julià, explicà durant la presentació que «en aquest nou 'Quién es quién' de la literatura en català s'han variat alguns criteris de selecció de manera que per entrar al repertori s'ha d'haver publicat en circuits professionals almenys dues obres en algun dels gèneres de la poesia, teatre, novel·la, narrativa breu, prosa de no ficció o guions de ficció, però ha desestimat la traducció i la crítica literària». El nou format permet així mateix una actualització setmanal i establir vincles amb planes web d'altres institucions.EFE.

• ART

«Berlín» de Chillida, en terres alemanyes La monumental escultura creada per l'artista basc per recordar la reunificació d'aquesta capital, presideix des d'ahir el pati d'honor de la nova Cancelleria alemanya. Els dos enormes pilars que s'emboliquen a la part superior recordaran simbòlicament tots els visistants, la història d'una ciutat que es tornà a unir després de 28 anys de divisió.AGÈNCIES.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris