nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Breus

• TRASPÀS

Mor l'historiador eslovac Goldstucker Eduard Goldstucker, historiador eslovac especialitzat en Franz Kafka, va morir ahir als 87 anys. Goldstucker, que també era periodista i fou president de la Unió d'Escriptors Txecoslovacs el 1968, es va especialitzar en les relacions literàries txecogermanes i destacà com especialista en la literatura jueva a Praga escrita en alemany a principis del segle XX. S'interessà especialment per l'obra d'escriptors de parla alemanya de Praga, com Franz Werfel i Egon Erwin Kisch, o d'aquells relacionats amb la ciutat com Thomas Mann. DdB.

• LITERATURA

Nou llibre de Carlos Carrido El periodista i escriptor Carlos Garrido presentà ahir a Empúries el seu llibre El caminante de Empúries, una evocació de la vida quotidiana a les antigues ruïnes gregues i romanes. Segons explicà, en un moment de grans avanços tecnològics i de comunicació, la Humanitat «ha perdut els recursos tradicionals per a la instrospecció, i en aquest context l'arqueologia és com una pàgina web de qüestions que ens hem plantejar des d'Homer, com la idea del destí, el concepte de la immortalitat o el sentit de la història».EFE.

Premi de Literatura Dramàtica L'escriptor Domingo Miras ha guanyat el premi Nacional de Literatura Dramàtica, concedit pel Ministeri de Cultura i dotat amb dos milions i mig de pessetes, per les seves obres Una familia normal i Gente que prospera. Ambdues obres s'inclouen en un volum que recull també el text Aurora, amb el qual Miras va ser finalista la passada edició del Premi Nacional de Literatura Dramàtica.EFE.

• ART

Mostra de Picasso al Reina Sofia El minotaure va ser el principal «alter-ego» de Picasso i la figura amb què s'identificà, com es pot comprovar a l'exposició Picasso Minotauro, que s'inaugurarà avui en el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia. Procedents de col·leccions privades i públiques, entre les quals el Museu Picasso de París, el Museu Nacional d'Art Modern de Kyoto, la Staatgalerie de Sttugart o el Museu Picasso d'Antibes, la majoris de les obres són gravats, encara que també s'exhibeixen pintures, dibuixos, dues ceràmiques i un tapís. A la imatge, el fill de l'artista, Claude Piscasso, que amb motiu de la presentació de l'exposició a Madrid afirmà que el 70 per cent de l'obra del seu pare és desconeguda.EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris