cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Descobreixen un escrit de Cleopatra perdut a un museu de Berlín

El document inclou una ordre destinada a corrompre un cap de l'exèrcit romà

EP. Berlín.
El museu egipci de Berlín ha necessitat més d'un centenar d'anys per descobrir, per simple casualitat, un rotlle de papir en el qual la reina egípcia Cleopatra va escriure algunes paraules del seu puny i lletra, segons declarà ahir el director del museu, Dietrich Wildung. En llengua grega i sobre un trod de papir que, aproximadament, ha estat datat en l'any 31 abans de Crist, la reina Cleopatra va escriure una simple frase; «ha de ser així».

El document podrà ser observat i admirat pel públic a partir del dijous de la propera setmana. El papir, en possessió del museu des de fa cent anys, va ser localitzat per simple casualitat. El document va ser reproduït i donat en homenatge a l'investigador belga Jean Bingen qui, per curiositat personal, va demanar una còpia augmentada de l'original per examinar-lo.

D'aquesta manera fou com, llegint atentament aquesta còpia, va descobrir, a la part inferior del text, la signatura de la gran reina Cleopatra, una de les més estudiades i populars del denominat alt Egipte. El descobriment de Bingen va poder ser confirmat temps després per un especialista d'origen holandès de l'Antiguitat, Peter van Minnen.

Segons els especialistes, la frase de Cleopatra signaria una ordre, que estava destinada a corrompre un cap de l'Exèrcit romà perquè prengués part en una batalla al costat del seu amant, el romà Marco Antonio qui, com es de tots conegut, la història afirma que estava boig d'amor per la reina egípcia i somiava ampliar el seu gran imperi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris