nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Assun Planas: «Ses Presidentes és una bufetada a la hipocresia de la societat»

El Teatre Principal acull la representació des de demà fins el 12 de novembre

70366

Les actrius apunten que aquest és un treball molt gratificant.

Qui havia dubtat mai que les dones són les que manegen el món? Si algú pensava encara que hi havia altra possibilitat, que s'acosti demà fins al Teatre Principal i veurà qui són Ses Presidentes. Un obra de teatre que gira al voltant de tres dones pensionistes que, tot i que ara estam de ple en l'època reina de la «telebasura», es troben a casa d'una d'elles, l'única que ha pogut comprar-se aquest aparell, per mirar els programes.

Aquest punt de partida dóna lloc a una sèrie de diàlegs que tot i que són en clau d'humor, un humor negre, molt negre, tenen una gran contundència.

L'autor de l'obra, l'austríac Werner Schwab, parteix de la voluntat de «ferir amb el llenguatge» i per això, tot i que el to de l'obra és col·loquial i flueix de manera molt natural, «utilitza un llenguatge molt fort, escatològic, que podria escandalitzar-ne més d'un, de fet és una bufetada a la hipocresia de la gent», explicà l'actriu Assun Planas.

Un fenomen social, el de la hipocresia, que fa que el públic «sempre vegi reflectit, quan es tracta de personatges negatius com aquest que contenen i mostren tota 'la merda de la societat', el veí, però mai no es veuen ells», incidí Assun.

Tres dones "Assun, Margaluz, i Apol·lònia Serra", tres personatges "Grete, Erna i Marield" que són també símbol del sexe, els doblers i la religió, els tres factors que realment dominen el món. Una obra que compta amb una presentació i caracterització dels personatges molt expressionista però que no deixa de ser realista. Fet que li confereix l'etiqueta de tragicomèdia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris