lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Ana Rosa Quintana: «Som víctima del plagi però no en som culpable»

L'atribueix a «un col·laborador» i demana perdó als «defraudats»

La periodista Ana Rosa Quintana ha trobat un nou culpable del plagi comès en el seu primer i únic llibre publicat fins ara Sabor a hiel, en el qual introduí texts d'obres de diversos autors com Album de família de Danielle Steel. La presentadora assenyalà en un comunicat un «col·laborador» no identificat com el responsable del frau. Assenyalà que encara que no culpalble, es considera «responsable i víctima» del que ha ocorregut i demanà perdó a tots els lectors «que hagin pogut sentir-se defraudats».

Després de reconèixer la inclusió de texts del llibre d'Steel, l'estrenada escriptora i la seva editorial, Planeta, assenyalaren una errada informàtica com l'únic culpable de la inclusió de texts exactes a Sabor a hiel. La notícia, que provocà un autèntic rebombori, va treure a la llum el suposat ús que fan alguns escriptors de col·laboradors anònims denominats com a «negres». Aquests ajudants asssortirien l'escriptor de parts del llibre o d'idees per a la trama.

Segons Quintana, en ser la seva primera novel·la i no comptar amb el temps suficient per escriure l'obra a causa del programa que dirigeix a Antena 3 Televisió, va haver de «recórrer a l'ajuda i col·laboració d'una persona del meu entorn, que gaudia de tota la meva confiança perquè m'ajudàs en la culminació del llibre», explicà. Aquesta persona «es va estendre a la inclusió en el llibre d'alguns texts i paràgrafs agafats de l'obra d'altres autors quan procedia a les tasques de correcció del meu manuscrit final», no podent saber ella «el que era original del que no ho era» afegí Ana Rosa Quintana.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris