lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Palma rep la beateta en honor de multitud

Milers de persones honoraren el símbol de la santa mallorquina en la seva tradicional colcada

93312

La beateta d'enguany, Margalida Alba Amer, fou una de les més simpàtiques. A la imatge en el seu paper.

JAUME MOREY.

El carro triomfal de la santa mallorquina, representada enguany en la beateta Margalida Alba Amer Esteva, sortí l'horabaixa pels carrers de Palma envoltat per la gran pompa i les lloances a les arrels de la mallorquinitat. Precedida de prop d'una cinquantena de comparses i envoltada per la multitud, la beateta, custodiada pels seus cavallers, fou honorada per les gents de Mallorca en una colcada de gran vistositat i participació.

Arribats de diferents indrets de l'Illa, es comptaren per centenars les persones que prengueren part en aquesta cercavila presidida, a intervals, pel cant «que visca la beata, que visca Catalina, que visca la beata, que és santa mallorquina». Eren les 19.00 i al convent de Santa Magdalena començava la comitiva encapçalada per la policia muntada a cavall.

Els tamborers de la beata alertaven que l'hora assenyalada era arribada i la comparsa del padrí de sor Tomasseta feia la seva sortida. Darrere d'ell, una trentena d'agrupacions de ball de bot mostraren amb elegància els ritmes falaguers dels boleros, jotes i fandangos més adients per a l'esdeveniment.

Entre cadascuna d'elles, fins a set bandes de música de diferents procedències de la nostra geografia, vuit colles de xeremiers, dues de dimonis i una quinzena de carrosses que reproduïen diferents escenes quotidianes de la Mallorca pagesa d'un temps passat contribuïren a fer completa la festa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris