nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Costa Nord acosta el coneixement de la serra Tramuntana als escolars de l'Illa

L'Associació de Defensa de la Natura edita un llibre de text sobre aquesta zona

Tramuntana a l'abast dels escolars és el títol del llibre que des d'ahir es lliura a tots aquells estudiants, ja sigui de primaria o d'ESO, que visitin el centre Costa Nord de Valldemossa. El llibre respon a una iniciativa de l'Associació de Defensa de la Natura (presidida honoríficament per Michael Douglas), juntament amb el Consell Insular de Mallorca, que porta per nom Projecte Natura.

La publicació i el lliurament de Tramuntana a l'abast dels escolars va lligada a una sèrie d'activitats que tenen com a objecte «conscienciar els escolars de la importància de preservar el medi ambient», segons explica Francesc Calatayud, president de l'Associació de Defensa de la Natura. Aquestes activitats consiteixen en una visita guiada per les instal·lacions de Costa Nord i la projecció d'un vídeo «amb el comportament negatiu que no s'ha de tenir vers la natura», segons continua explicant Calatayud.

El llibre es complementa amb un quadernet d'activitats i va unit a un concurs en què els estudiants poden guanyar material d'excursionisme (primer i segon cicle de primària) o un recorregut en vaixell per la costa nord de Mallorca (els 20 guanyadors de secundària). Els quatre primers classificats obtindran un viatge en helicòpter per veure la serra de Tramuntana des del cel.

Els pressupost del projecte puja a 15 milions de pessetes, cofinançats per l'Associació de Defensa de la Natura i el Consell de Mallorca. Segons dades de l'Associació, està previst que més de 12.000 estudiants visitin el centre Costa Nord, i que més de 80 mil tenguin accés a la publicació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris