cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Alcúdia, seu de la creativitat amb el I Festival de Curtmetratges de les Illes Balears

Mallorca és una illa viva creativament, símptoma d'això són les múltiples mostres de curtmetratges que es duen a terme darrerament a terres mallorquines. Per dotar aquest gran potencial d'una plataforma amb força i solidesa neix el I Festival de Curtmetratges de les Illes Balears Ciutat d'Alcúdia. El certamen, que pendrà forma els dies 7, 8 i 9 de desembre, té com a principal fita, a part de constituir segons assenyalà Toni Crepí, director del festival, una «plataforma promocional per als joves directors de les nostres illes», ser un referent de qualitat.

Per tal d'aconseguir aquest propòsit es comptarà amb un jurat que ho diu tot del nivell que es vol aconseguir amb aquesta cita cinematogràfica. Noms com els d'Àlex de la Iglesia, Santiago Tabernero, director del programa de TVE Versión Espanyola, o Andrés Morte, president de la Fundació Continguts de Creació i director del programa Sundance a Espanya, sonen prou fort com per donar credibilitat a un festival que encara no té un nom però que disposa ja de tots els ingredients per tal d'assolir un prestigi considerable.

Encara no es poden avançar títols ni noms de participants, però sí es pot dir que s'esta fent la feina pertinent per seleccionar uns 20 o 25 treballs dels més de 150 curts que s'han presentat d'arreu de l'Estat i que obten a les 500.000 pessetes de premi. Una tria que es regeix per criteris «difícils d'especificar perquè s'han de mirar diferents factors com la literatura, el guió, la interpretació, la banda sonora, etc.» apuntà Crespí quan se li va demanar sobre aquest procediment necessari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris