cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Mahdavi torna a «la seva àncora» amb paisatges poètics des de l'aire

El pintor exposa a la galeria Joan Guaita els seus darrers quadres

62386

«Follet», en acrílic i oli damunt tela, ha estat pintat enguany.

«M'interessa que el qui vegi els meus quadres noti menys les eines visuals i que generin un sentit ambigu, que cadascu en pugui fer la seva interpretació. El meu somni és que d'aquí a cent anys continuï generant aquest sentit». Així parlava el pintor "lligat des de fa molt de temps a Mallorca" Rafael Mahdavi respecte de les seves darreres creacions que s'exposen a la galeria Joan Guaita.

A l'exposició, que s'inaugura avui, hi predominen paisatges poètics, paisatges des d'una mirada diferent, que segons l'artista són expressats «des d'un punt de vista aeri, partint d'un concepte genèric». En alguns deixa la seva empremta digital, així com també s'entreveuen sombres, lletres i la literatura que més l'ha marcat, com en el cas de Lorca.

La seva obra ha patit un canvi des de fa uns 5 o 6 anys. «Abans també hi havia paisatges però eren més codificats. El fet d'haver viatjat molt en la meva vida m'ha duit al canvi. Ara veig molt les coses des de l'aire». L'artista té molt clar que no vol «pintar sobre la història de l'art. No vull fer quadres només de color, textura, mides i equilibri. Vull generar alguna cosa».

Mahdavi és partidari que el quadre surti i visqui en el món. «L'art ha de ser públic. Avui en dia es tendeix a donar a l'art un poder exagerat. La gent confon les idees amb filosofia i art». Mahdavi és un pintor encisat per la investigació, el coneixement i sobretot la formació. És fill d'iranià i de nord-americana i actualment viu i treballa a París i Londres pero està molt lligat a Mallorca i sobretot a Alcanada, espai que considera la «meva àncora psicològica».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris