nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Breus

• RECONEIXEMENTS

Echeverría, Premi Nacional d'Assaig Javier Echeverría, doctor en filosofia, guanyà ahir el Premi Nacional d'Assaig, dotat amb dos milions i mig de pessetes i concedit pel Ministeri de Cultura. L'obra amb què concorregué al premi porta per títol Los señores del aire, un estudi sobre la societat de la informació i l'impacte dels mitjans de comunicació de masses. Javier Echeverría Ezponda, guardonat el 1995 amb el Premi Anagrama d'Assaig per Cosmopolitas domésticos, indaga en l'obra premiada dins la transformació radical que ha sofert el món amb l'aparició de les xarxes telemàtiques, que configuren noves realitats polítiques i mentalitats socials. EFE.

Carme Riera recull la creu de Sant Jordi El president Jordi Pujol entregarà dilluns que ve la Creu de Sant Jordi als 51 guardonats d'aquest any, entre els quals es troba l'escriptora mallorquina Carme Riera. L'acte tindrà lloc en el Museu Nacional d'Art de Catalunya i a més de Riera, també recolliran el guardó Lluís Roca-Sastre, Josep Ruaix, Jordi Sabater, Josep Maria Solà-Solé, Marc Taxonera, Víctor Torres, Ramon Trias, Curt Wittlin i Marie-Claire Zimmermann, entre d'altres. EFE.

• TRASPÀS

Recordatori de Damià Pons a Ripoll El conseller d'Educació i Cultura Damià Pons, manifestà respecte de l'òbit del periodista i editor Lluís Ripoll, que amb ell «desapareix el darrer representant que encara enllaçava amb la pràctica del periodisme d'abans de la Guerra Civil espanyola». Pons recordà que Ripoll inicià les seves col·laboracions a la premsa uns anys abans de la guerra i destacà el periodisme de divulgació cultural en l'àmbit historicomonumental que practicà en una època en què la societat mallorquina «no tenia més mecanismes per informar-se sobre la seva pròpia història i costums tradicionals».EFE.

• DONACIÓ

Un foner de Mir al castell de Sant Carles L'escultor felanitxer Jaume Mir ha donat al Museu del castell de Sant Carles una escultura que representa un foner mallorquí treballat en bronze. L'artista va fer efectiva l'entrega al comandant militar Rafael Dávila en presència del general de divisió, Antonio Mir, president de l'associació d'Amics Museu de Sant Carles, i de José Falcó, director del Centre Històric Militar. L'acte va ternir lloc després d'una conferència a càrrec del tinent coronel Rafael Durán Tapia, anterior director del referit museu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris