nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Un equip de metges empelta amb èxit cèl·lules al cor d'un pacient

L'operació fou la primera de la història d'aquestes característiques

Un equip francès de metges, cirurgians i biòlegs coordinat pel professor Philippe Menasché, de l'hospital Bichatde París, empeltà amb èxit, per primera vegada al món, cèl·lules musculars d'un pacient en el seu propi múscul cardíac, segons confirmaren fonts hospitalàries.

Quinze setmanes després de l'operació el malalt, de 72 anys, que patia una greu insuficiència cardíaca després d'haver patit alguns infarts de miocardi, «es troba bé i diferents proves fan pensar que l'empelt ha funcionat», segons l'equip mèdic que el va atendre.

L'operació, feta ara fa tres mesos i mig, consistí a empletar 800 milions de cèl·lules musculars procedents de la cuixa del mateix pacient, mitjançant «algunes desenes d'injeccions directament a la part ferida del cor», segons explicaren els metges a un mitjà de comunicació parisenc. Al mateix temps l'equip mèdic l'implantà un pont aortocoronari.

A l'actualitat, la zona fins ara inert del cor ha recuperat una capacitat de contracció observable per ecografia, segons els doctors de l'equip, que presentaran la seva experiència dissabte dia 21 davant la Societat Francesa de Cardiologia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris