lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

El mite de Pigmalió, al Teatre Principal

Sa Boira i Antígona estrenen l'obra de Jacinto Grau basada en el personatge clàssic

Les agrupacions teatrals de l'ONCE de Balears, Sa Boira, i de Las Palmas de Gran Canària, Antígona, estrenen avui a les 22.00h al Teatre Principal de Palma, El señor de Pigmalión. Aquesta és la primera obra que dues companyies teatrals de l'ONCE representen de forma conjunta ja que és una obra que té un ampli repartiment i representar-lo una tota sola era impossible.

En aquesta representació hi participen 13 actors de Sa Boira i 8 de la companyia canària Antígona. Entre tots ells donen vida als ninots i als altres personatges d'aquesta obra. La direcció ha anat a càrrec dels respectius directors de cada una de les companyies, Bernat Pujol i Antonia Merchán. El vestuari és una creació del director mallorquí, mentre que l'escenografia ho és de Ramón García de la companyia canària.

El señor de Pigmalión és, segons Antonia Merchán, la directora canària, «la millor obra de Jacinto Grau, un autor que no es representa des del 1935, un creador exquisit que no tengué el reconeixement que mereixia». L'obra recrea el mite clàssic de Pigmalió en la figura d'un inventor que «intenta construir autòmates que primer s'assemblin i després superin l'ésser humà», segons explica Merchán. Aquests autòmates intenten alliberar-se després del seu creador.

Entre els personatges creats per aquest Pigmalió es troben alguns dels caràcters típics i tòpics de la dramatúrgia espanyola, com el «Capitán Araña», «Perogrullo», «Urdemala» o «tio Paco».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris