cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

Mor als 79 anys l'actor valencià Antonio Ferrandis, el Chanquete de «Verano Azul»

El popular actor valencià Antonio Ferrandis morí ahir matí a la Clínica Quirón de València, on es trobava ingressat des del passat dia tretze per una reagudització de la patologia respiratòria crònica que patia. Ferrandis, de 79 anys, passarà al record com el vell mariner que donà vida al personatge de Chanquete a la sèrie televisiva Verano Azul i com el professor exiliat del film Volver a empezar que, dirigit per José Luis Garci, guanyà l'Oscar a la millor pel·lícula en llengua no anglesa el 1979.

La capella ardent de l'actor ha estat instal·lada al Gran Teatre de Paterna que porta el seu nom i avui horabaixa s'oficiarà el funeral. Posteriorment, serà enterrat en la intimitat, al cementeri municipal de la citada localitat.

L'actor obtingué el seu primer èxit interpretatiu al teatre amb l'obra El Rinoceronte d'Ionesco. Va ser actor, entre altres, de la Companyia Nacional de Teatre i de la Companyia de María Guerrero... fins que el 1972 creà la seva pròpia i inicià una sèrie de representacions per tot Espanya, protagonitzant obres d'Unamuno i Shakespeare, essent precisament la seva interpretació de Macbet en escenaris de Madrid i Barcelona el seu darrer paper formal en teatre, i es dedicà des de llavors a la televisió i al cinema. Al setè art, la seva petjada es fa palesa també a través de les seves interpretacions en films com ara Marcelino pan y vino, Mi querida señorita, La escopeta nacional, Réquiem por un campesino español, i Jarrapellejos, entre altres.

Molt respectat a la seva terra, la seva mort ha causat consternació i minuts després de l'òbit ja eren nombroses les personalitats que acudiren a l'hospital per fer costat a la família. Entre els companys de Ferrandis, les reaccions de diferents parts de l'Estat no s'han fet esperar. L'actriu María Garralón, que treballà amb l'actor a Verano Azul, afirmà que «era un actor que feia tot el que es proposava, bé fos per al teatre, el cinema o la televisió. Tot i el seu gran caràcter i mal geni, tenia una gran humanitat i una actitud davant la vida d'absoluta sinceritat i generositat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris