nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Torres: «El meu llibre és la lluita de tres dones per ser decents»

La periodista Maruja Torres dedicà el premi millor dotat de les lletres hispanes a la periodista i escriptora ja finada Carmen Kurtz. Mientras vivimos, el títol original de la novel·la guardonada amb el darrer Planeta del segle, tracta de «la forma en què tres escriptores d'avui, de diferents edats i procedències, lluiten per convertir-se en èssers humans decents».

Judith, una jove de vint anys d'un barri obrer de Barcelona; Regina, una escriptora d'èxit de mitjana edat resident a Pedralbes; i Teresa, ja morta: són les tres protagonistes de l'argument. «El 1964 Carmen Kurz canvià la meva vida estimulat-me a escriure i en el meu llibre els seus valors humans es fan palesos, principalment en Teresa». L'herència d'aquesta introduirà les altres dues en una trama de «thriller» del tot «intrigant», segons l'escriptora.

El volum, remarcà Torres, «no és autobiogràfic, encara que els sentiments que en ell hi ha són tots meus». Amb el seu habitual sentit de l'humor i ironia, no creu que «Alfaguara ni País-Aguilar "editorials en les quals sol publicar" s'ofenguin perquè durant un any sigui Miss Planeta 2000». Torres, avançà, ja treballa en una propera novel·la.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris