cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Dos astronautes del 'Discovery' superen amb èxit la primera de les quatre sortides

Dos astronautes del Discovery efectuaren amb èxit diumenge la primera sortida a l'espai. La missió, de més de sis hores, consistí a establir una sèrie de connexions entre l'Estació Espacial Internacional (ISS) i la nova estructura Z1, que havia estat unida a l'ISS el dia anterior.

L'equip format per Bill McArthur i Leroy Chiao sortí durant sis hores i vint-i-vuit minuts i «efectuaren totes les tasques que se'ls havien estat assignades», segons indicà un portaveu de la NASA al centre espacial Johnson de Houston.

Aquesta sortida, la primera de les quatre previstes durant la missió del Discovery, permeté als dos astronautes connectar entre el Z1 i el mòdul Unity (on està fixat el Z1) cables elèctrics i de comunicacions, així com una antena.

Els dos homes, ajudats pel japonès Koichi Wakata que manipulava el braç mecànic del transbordador per dur els astronautes al lloc on havien de treballar, tornaren l'operativitat del Z1, una estructura metàl·lica que du giroscops i aparells de comunicació de ràdio.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris