cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

La soprano mallorquina Joana Llabrés estrenarà a Barcelona una obra de Salvador Brotons

Serà el proper mes de desembre a l'Auditori català

90440

Joana Llabrés es mostrà molt il·lusionada d'haver estat elegida pel mestre Brotons.

J.TORRES.

La soprano Joana María Llabrés és considerada com una de les veus de la música clàssica més privilegiades de Mallorca. Actualment combina les seves actuacions amb la docència del cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de les Balears. El proper mes de desembre actuarà a l'Auditori de Barcelona amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona amb una nova estrena del mestre i compositor Salvador Brotons que du per títol Stabat mater.

En aquesta estrena també hi prendran part dues corals, Coral Carmina i el Cor Lieder Camera, a més del baríton Josep Pieres. «Haver estat elegida pel mestre Brotons em fa sentir del tot satisfeta. Amb ell he actuat en nombroses ocasions quan era titular de la Simfònica de Balears», explicava Llabrés.

La soprano es va mostrar optimista respecte de la situació del cant líric a les Illes i manifestà que «encara que entre les institucions es nota una certa sensibilitat cap a la cultura clàssica en general, no estan del tot mentalitzades de la necessitat de potenciar-la. Avui en dia no és suficient lluitar per tenir èxit ja que s'ha de comptar amb el suport institucional».

«Entre la música popular, incloent en ella la música que es fa ara, i la clàssica sempre hi haurà una descompensació. Això pens que s'ha d'acceptar així i que no canviarà. Encara que amb això no vull dir que la clàssica sigui una música només per a minories. De cada vegada la lírica es va obrint a més gent, i ha de continuar així», afegia la soprano.

Respecte de la situació dels compositors mallorquins clàssics, opinà que «de cada vegada són més considerats. Hi ha moltes persones que es dediquen a investigar la seva música i comença a ser enregistrada. Potser el que passa és que estam acostumats sempre a cantar o interpretar els mateixos temes o compositors. La Fundació ACA i molts investigadors treballen per impulsar els compositors d'avui i cada pic són més respectats».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris