nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Ros-Marbà: «És imprescindible per a una orquestra tenir director titular»

El mestre català és el primer convidat de la temporada de la Simfònica de les Balears

75698

Antoni Ros-Marbà dirigí la Simfònica.

Y. Àlvárez.

Antoni Ros-Marbà ha estat el primer director convidat de la temporada que tot just comença de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. L'obra amb la qual s'encetà la temporada després del concert inaugural és la Simfonia número 9, «Coral» de Beethoven. Diari de Balears parlà amb el director hores abans de l'actuació.

"Sent el primer director convidat, què pensau del fet que la Simfònica no tengui director titular? 
"Crec que la figura del director titular és absolutament necessària. La persona que realment fa una orquestra i li dóna una determinada personalitat. Els directors convidats som petites aportacions puntuals. Un director convidat aporta frescor, dóna un alè a l'orquestra, però el vertader artífex n'és el director estable.

"Com veis la situació actual de la Simfònica? 
"Jo la veig bé. És una formació amb músics de bona qualitat que treballa amb molt rigor i seriositat.

"La peça escollida és la «Novena simfonia» de Beethoven, una de les obres més conegudes del compositor. Quina és la raó d'aquesta tria? 
"La Novena és una obra que pot ser interpretada per qualsevol orquestra, a més és una obra mestra, una composició avançada per a la seva època. Alguns diuen que si Beethoven hagués sentit aquesta simfonia l'hauria canviada. L'elecció, però, fou a causa d'un desig mutu. La Simfònica de les Balears és una orquestra molt internacional, i s'hi ha afegit per a l'ocasió l'Orfeón Pamplonés, on també hi ha gent de tot el món.

"Recentment heu participat en l'enregistrament del darrer disc del baríton menorquí Joan Pons. Què us ha semblat l'experiència? 
"Molt entranyable. Jo vaig dirigir l'orquestra i el cor, que s'enregistraren prèviament. El disc és un treball singular, que engloba música molt diversa i que es basa en la música popular dels Països Catalans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris