nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Divendres 13 i lluna plena, unió esgarrifosa per als supersticiosos

Avui és l'únic dia de l'any en el qual es dóna aquesta conjunció

La conjunció divendres 13 i lluna plena fa que el d'avui sigui un dia singular, sobretot per als supersticiosos, que veuran disparar la imaginació de tots els col·lectius de la mala sort. Un dia en el qual es recomana a aquest sector «tocar fusta», «no passar per davall una escala», vigilar els miralls, no vessar sal, tancar bé les tisores. És el dia adequat per invocar tots els sants i farcir-se d'amulets, medalles, fer rogatives... i no temptar la sort.

Cada país viu de manera diferent aquesta data. Per alguns passarà sense pena ni glòria. Per als helvètics, un dels pobles pragmàtics per excel·lencia, els divendres 13 són dies quasi com qualsevol altre, encara que més d'un afirma que li han ocorregut coses extraordinàries. Per altres col·lectius, un dia com el d'avui, en el qual se solen augurar tot tipus de desgràcies i malentesos, té un efecte contrari. D'aquesta manera, és un dia òptim per rebre alegries i bones noves. Sigui com sigui, el que queda ben palès és que el d'avui no és un dia corrent, ja que si ho fos no se'n parlaria.

Alguns han aprofitat per portar al cinema una llarga sèrie de pel·lícules sota el títol de Divendres 13. Siguin dies bons o dolents, els divendres 13 sempre tenen un atractiu especial i així ho recorden les loteries nacionals d'alguns països amb sorteigs especials. Per als exàmens tampoc no és un bon dia, més si és per aconseguir el carnet de cotxe. D'aquesta manera, s'han constats casos d'alumnes que prefereixen deixar passar el divendres 13 tranquil·lament a casa seva.

El darrer divendres 13 en lluna plena coincidí el mes de març del 1998. Aquell dia, entre els esdeveniments negatius, es produïren a la ciutat de Zuric set incendis d'origen criminal que causaren diversos ferits, però per contra, un ciutadà francès guanyà 2.700 milions de pessetes a la loteria suïssa, el segon premi més elevat de tota la seva història. Tocau fusta i que hi hagi bona sort!

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris