cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Breus

• ART

Ciutat Botero El pintor i escultor colombià Fernando Botero explicà alguna de les seves peces a la gran quantitat d'alumes procedents de diferents escoles de la ciutat de Medellín, que feien un recorregut pel recentment inaugurat museu dedicat íntegrament a l'artista a l'esmentada ciutat i que porta per nom Ciutat Botero. Al museu s'exposen diversos treballs, entre quadres i escultures d'aquest artista. DdB.

Touluse-Lautrec a subhasta Tres cartells del pintor impressionista Toulouse-Lautrec que pertanyien a l'actor britànic Albert Finnley es vengueren fa dos dies per uns 65.000 dòlars, poc més de dotze milions de pessetes, a la coneguda casa de subhastes Christie's de Londres. Els tres cartells portaven els títols de Cuadieux, Elles i May Milton i feien part de la col·lecció de l'actor anglès, molt aficionat a l'art.AGÈNCIES.

• LITERATURA

Vicenç Altaió El poeta i assagista català Vicenç Altaió ha publicat Desglossari d'un avantguardista, inspirat, segons paraules del mateix autor, «en el periodisme d'idees que es manifestà aquest segle a Catalunya entre Eugeni D'Ors i J.V. Foix». El llibre, editat per Destino, fa referència a aquest «periodisme d'idees» que aspirava a «sense tractar-se d'actualitat, poder ser llegit 200 anys més tard». A través de l'obra Altaió sotmet a examen i reflexió els fets polítics i culturals més importants de l'actualitat catalana de les acaballes del segle XX, a partir de 109 texts. A partir de noms i institucions com Antoni Tàpies, Salvador Dalí, el MACBA, Carles Santos, el Teatre Lliure o Josep Pla o les darreres manifestacions d'art extrem, l'autor pretén fer una aportació al coneixement de l'avantguarda catalana en el canvi de segle.EFE.

• PATRIMONI

Fundació Atapuerca La Fundació Atapuerca està enllestint els detalls de la candidatura dels jaciments d'Atapuerca com a Patrimoni de la Humanitat. El proper dia 2 de desembre es donarà a conèixer a Austràlia la decisió del jurat quant a aquests jaciments. Juan José Sánchez Hernández, gerent de la Fundació, es mostra optimista i té la confiança que el jurat «decidirà a favor nostre». Per afavorir aquesta candidatura s'han organitzat a la ciutat de Burgos diverses activitats i celebracions.EP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris