algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El «Discovery» s'enlaira en la missió cent dels transbordadors espacials

Després de quatre intents, la nau partí en direcció a l'estació orbital

El transbordador espacial Discovery s'enlairà dimecres del centre Kennedy, prop de cap Canaveral (Florida), amb set tripulants a bord, entre ells i per primera vegada un japonès, Koichi Wakata. L'objectiu d'aquesta missió, la número cent dels transbordadors, és agregar dos elements a l'Estació Espacial Internacional (ISS). Joe Wells, comentarista de la NASA, destacà que «tot funciona molt bé», minuts després de l'enlairament del Discovery.

El llançament del transbordador estava previst per al cinc d'octubre, però va haver de ser posposat en quatre ocasions per problemes tècnics o vent. L'enlairament es realitzà passades les 19.00 hores locals, encara que les condicions meteorològiques eren incertes fins al moment del llançament. Durant els onze dies de la seva misió, els astronautes del Discovery efectuaran treballs de construcció que exigeixen quatre sortides a l'espai i manipulacions delicades amb ajuda del braç mecànic del transbordador, que serà dirigit per Koichi Wakata.

La tripulació ha d'afegir a la ISS dos nous elements exteriors: una estructura metàl·lica que inclou giroscopis, el Z1 i un adaptador (PMA) per a l'apropament dels transbordadors. Aquestes dues peces seran duites del magatzem de Discovery amb ajuda del braç mecànic i fixades en el nus de connexió nord-americana Unity.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris