lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Susana Chillida du a Palma el somni escultòric de Tindaya forjat pel seu pare

La cineasta presentà al cicle Futurisme el film en què resumeix el pensament de l'artista

El polèmic projecte de la muntanya màgica de Tindaya, a Fuerteventura, és l'eix central de la pel·lícula Chillida. El arte y los sueños que la cineasta Susana Chillida, filla del reconegut escultor donostiarra, presentà ahir a Palma dins del cicle «Futurisme» de La Caixa. Tindaya hi apareix com el somni de l'escultor. Una aspiració que sorgeix i desapareix en el film i que a poc a poc es va explicant a través dels pensaments de l'artista amb les fites de la seva llarga trajectòria.

La muntanya sagrada resumeix el pensament de l'autor basc dels darrers devuit anys, en el qual «ha concretat el seu somni d'ajuntar art, naturalesa i poesia convidant a una reflexió profunda de l'home i el cosmos», explicà Susana Chillida. El projecte, que segons la cineasta ha estat objecte de males interpretacions, consisteix en una intervenció en la muntanya natural, creant al seu interior un gran cub d'uns 50X50 metres tot buit per aconseguir un gran espai còsmic amb tres orificis.

Tindaya, indicà Chillida, «és el projecte especial d'un home especial que als 70 anys s'ha atrevit a somiar» i del qual a hores d'ara encara no se sap si tècnicament és viable. La filla de Chillida destacà que la pel·lícula «cerca explicar el summum del pensament de l'artista i aclarir les males interpretacions que d'ell en ocasions s'han fet». Fent referència a aquesta incomprensió afirmà també que l'estat de salut del seu pare «no és aliè a aquestes males interpretacions que l'han afectat profundament».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris