nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Músics per la Llengua reunirà més de trenta grups illencs en un sol escenari

El concert serà a Santa Eugènia i hi actuaran alguns dels artistes més destacats

La plataforma Músics per la Llengua reuniran el dia onze de novembre més d'una trentena de grups de música en català de Mallorca en el que serà el primer gran esdeveniment promogut per l'associació. La iniciativa se celebrarà al poble de Santa Eugènia i consistirà en un macroconcert que es perllongarà des de les 15.00 a les 03.00 hores de la matinada al pati de Ses Escoles. En principi, és previst que s'habilitin dos escenaris diferents i que l'entrada sigui de franc per a tothom.

L'ampli cartell reuneix alguns dels principals referents de la música d'avui, com són ara Tomeu Penya, Marisa Rojas, Biel Majoral, Pedregats, Antònia Font, Ocults i Al Mayurqa... entre molts d'altres. El concert ha estat organitzat com a oportunitat de promoció per als grups més novells, així com per contribuir a la divulgació de la plataforma i de la llengua catalana. Al darrere de l'organització d'aquest macroconcert hi ha una important feina de recerca poble a poble duit endavant per la plataforma per tenir una perspectiva de l'actual situació de la música que es fa a Mallorca.

Antoni Nicolau, membre del grup manacorí Ocults i actual president de l'entitat, posà de relleu aquesta recerca esmentant que «era imprescindible realitzar aquesta feina per saber què era tot el que es fa i com es fa. Era un punt de partida necessari». En una primera valoració sobre la situació, Antoni Nicolau afirmà que «hi ha molta més gent de la que es pensa intentant obrir-se camí al món de la música i que lluita per fer-se un nom. A més és de destacar que hi ha grups molt bons, que poden aportar noves idees».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris