cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Breus

• LITERATURA

Premi Planeta Un total de quinze obres optaran el proper diumenge al Premi Planeta de Novel·la, que enguany arriba a la seva XLIV edició. Són 396 les obres que s'han presentat a aquest guardó, dotat amb 50 milions de pessetes, que es donarà a conèixer, com és habitual, el dia 15 d'octubre, el dia de Santa Teresa. Entre les obres finalment seleccionades trobam títols com Los círculos celestes, de Carlos Cabañal, La silla turca de Carmen Díaz o La piel porosa del caracol de José Luis Palma Gámiz entre altres.EPR.

Premi Nobel L'Acadèmia sueca va confirmar ahir que el premi Nobel de Literatura serà anunciat demà. L'acadèmia anuncia sempre la seva decisió pel que fa al premi de literatura, un dijous d'octubre, a les 11.00 hores en el centre de la capital medieval sueca. Entre els escriptors que es mencionen aquest any com a possibles guanyadors del premi, valorat en un milió de dòlars, són V.S. Naipau, Chinua Achebe, JM Coetzee Margaret Atwood i Alice Munroe i Bei Dao. Entre els candidats europeus sonen els noms d'Astrid Lindgren o Doris Lesing entre altres.REUTERS.

• ART

Michelangelo Un dibuix del geni italià de la pintura Miquel Àngel Buonarroti, perdut durant 250 anys entre les pàgines d'una biblioteca anglesa, ha estat descobert per la casa de subhastes londinenca Sotheby's. El dibuix no sortirà en principi a subhasta pública i serà venut, probablement, a la National Gallery of Scotland.AGÈNCIES.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris