algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

Soler posa el to ètnic al Festival de Sitges amb «Lola, vende cá»

El cineasta barcelonès Llorenç Soler presentà ahir al Festival de Cine de Sitges la seva pel·lícula Lola, vende cá, que segons el seu autor pretén ser una història de gitanos a l'any 2000. En aquest film, la protagonista, interpretada per Cristina Brondo, és una gitana de 18 anys, intel·ligent i decidida, que dubta entre el desig de formar una família, amb les obligacions que allò comporta, o el seu impuls de continuar els estudis.

En centrar la història en una jove gitana, comentà Soler «també es posa de manifest la situació de doble marginació que viu la dona en aquest grup, no només com a gitana, sinó també pel seu sexe davant el pare, el marit, o fins i tot els germans més petits». El director afrontà el rodatge amb «un guió indicatiu que sabia que no era estricte, ja que des d'un principi la meva idea era que els diàlegs fossin molt improvisats pels gitanos» comentà. El film rodat en càmera de vídeo digital i sense il·luminació comptà amb actors no professionals que no foren ni tan sols maquillats.

La secció dedicada al cinema Fantàstic amb la projecció del film Cherri Falls de l'australià Geoffrey Wright, va tornar els efectes de sang al Festival. Amb aquesta narració d'un assassí que acaba amb totes les joves verges d'una Universitat, el director «pretén apropar-se de forma divertida al terror d'adolescents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris