nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Guillermo Carnero, Premi Nacional de Poesia 2000

L'escriptor valencià Guillermo Carnero ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Poesia 2000 pel seu llibre Verano inglés. El guardó, que concedeix el Ministeri d'Educació i Cultura a la millor obra publicada l'any anterior, està dotat amb 2'5 milions de pessetes. Els volums Estació de França, de Joan Margarit i Capitán Invierno, de Ramiro Fonte, hi quedaren finalistes.

De l'obra poètica d'aquest autor es destaquen llibres com ara Dibujo de la muerte (1967), El sueño de Escipión (1971), Variaciones y figuras sobre un tema de La Bruyere (1974) i El azar objetivo (1975), entre altres. Posteriorment, Carnero ha publicat Música para fuegos de artificio (1989) i Divisibilidad indefinida (1990).

La seva poesia es caracteritza pel seu to ombrívol i intimista i per estar tota ella impregnada de pessimisme. En ella pot es pot veure la preocupació del poeta per la fugacitat del temps, la mort i el no-res. Gran especialista de la literatura del segle XVIII, Carnero és catedràtic de Filologia Espanyola a la Universitat d'Alacant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris