cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Breus

• EXPOSICIONS

Exposició de Picasso L'exposició sobre Pablo Picasso en les col·leccions espanyoles que demà s'inaugurarà a Segòvia és una antologia que recorre totes les etapes de la trajectòria del pintor malagueny (1881-1973). Aquesta mostra de 133 obres, que es podrà admirar al Museu d'Art Contemporani Esteban Vicente i serà irrepetible, mostrarà les diferents etapes de l'autor del Guernika.EFE.

Congost, a la Fundació Miró L'artista Carles Congost ha obert amb la seva instal·lació Country Girls la temporada de la Fundación Miró en el seu Espai 13, la sala que dedica a l'art més contemporani. El cicle de la present temporada de l'Espai 13, du per títol Per a tots els públics. DdB.

• NOVEL·LA

Premi «El lector de l'Odissea» L'enginyer i escriptor Jordi Font Agustí va rebre dissabte a Vilafranca del Penedès el premi literari El Lector de l'Odissea, amb l'obra titulada La Hidroelèctrica del Flamicell. En el llibre, ambientat en el pirineu català, Font tracta d'establir relacions entre la tecnologia i la literatura. El premi està dotat amb un milió i mig de pessetes. L'obra guanyadora ha estat triada d'entre tres finalistes, que han estat llegides prèviament per cent clients habituals de la llibreria L'Odissea de Vilafranca del Penedès. Part dels diners del premi, mig milió de pessetes, s'obté de les 5.000 pessetes que aporta cada un dels cent lectors, mentre que el milió restant l'aporta la Fundació La Caixa. Jordi Font Agustí va rebre l'any passat el Premi Ciutat de Badalona amb l'obra Els silencis de Betul·lia. E.P.

Xosé Luis Méndez, premiat L'escriptor Xosé Luis Méndez Ferrín ha estat guanyador del premi Associació d'Escriptors en Llengua Gallega 2000, guardó que, amb caràcter anual, concedeix l'entitat que agrupa els escriptors en aquest idioma. El premi reconeix, a través d'una votació lliure i secreta, la millor obra literària publicada l'any anterior, en aquest cas la novel·la No ventre do silencio, elegida per una àmplia majoria dels escriptors gallecs, informà aquesta associació. El premi de l'Associació d'Escriptors, que en l'anterior edició va ser concedit a Manuel Rivas per O lapis do carpinteiro, consisteix en una ploma estilogràfica que simbolitza la qualitat de l'escriptura, i li serà entregada a Méndez Ferrín durant un acte literari que se celebrarà a Vigo el desembre. DdB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris