cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

La unitat i ús de la llengua engresca les institucions per l'any Alcover

El 2001 se celebra l'inici del «Diccionari» amb tot un seguit d'actes

87372

El «Diccionari», una obra cabdal d'Alcover.

La celebració del centenari de la publicació de la Lletra de Convit per part de mossèn Alcover ha començat a mobilitzar institucions i entitats entorn d'un ampli programa d'actes que es perllongaran al llarg de tot l'any que ve. El Diccionari Català-Balear-Valencià, resultat de la invitació de la Lletra de Convit, està considerat juntament amb l'Aplec de Rondaies d'en Jordi des Racó com les dues obres cabdals d'aquest prohome de les lletres catalanes.

Entre totes les activitats previstes, un manifest reivindicatiu amb una renovada lletra de convit dirigida a tots els territoris de parla catalana i fent una crida a la unitat de la llengua en serà un dels màxims referents de l'any Alcover. L'objectiu és que aquesta nova crida no quedi en consideracions teòriques, sinó que les institucions posin en pràctica iniciatives per continuar avançant en la situació i acceptació social del català. A hores d'ara aquest manifest ja cobra forma a l'espera que el seu primer vistiplau s'atorgui en la propera reunió de la comissió promotora d'aquest centenari.

L'organització està integrada per la UIB, el Govern, el Bisbat, els tres consells insulars, els ajuntaments de Palma i Manacor, la Societat Arqueològica Lul·liana i l'Institut d'Estudis Catalans. Tres són els àmbits d'actuació en què se centrarà. Activitats diverses amb l'objectiu de donar a conèixer el llegat Alcover i poder aprofundir en la seva figura, activitats que condueixen a una reflexió sobre l'actual situació lingüística de la nostra llengua i activitats per convidar a la normalització del seu ús entre la societat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris