nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Un Miró procedent de Mallorca incrementa el fons del Reina Sofia

El llenç es presentarà dimarts amb altres cinc obres de l'artista

Una pintura de Joan Miró procedent de Mallorca acaba d'entrar a formar part del fons del Centre d'Art Reina Sofia. El llenç, de 1953, titulat La sourire des ailes flamboyantes, serà presentat el proper dimarts a Madrid, juntament amb altres cinc obres de l'artista, en un acte en el qual es preveu la presència del president, José María Aznar. Aquest conjunt de pintures ha arribat al museu estatal a través d'una donació de Caja Madrid.

La citada entitat bancària, segons han confirmat des del museu, ha realitzat aquesta donació com a pagament d'imposts. Segons s'ha pogut saber, la pintura procedeix de l'entorn mallorquí de l'artista, en concret de la família Juncosa. La pintura apareix ressenyada en el llibre Miró i Mallorca, de Pere A. Serra (1986) com a propietat de la col·lecció Pilar Juncosa de Miró. Va ser l'esposa de l'artista qui, fa anys, la va cedir als seus familiars. Experts en l'obra de Miró han afirmat que Le sourire des ailes flamboyantes és una peça «important» per la composició i la data en què va ser creada, entre altres aspectes, i que es tracta d'una pintura a la qual el mateix Miró tenia gran estima.

Sembla que la intenció dels seus propietaris, quan decidiren vendre-la, va ser que estigués en un espai en què pogués ser contemplada pel públic, la qual cosa, en passar a ser propietat de l'Estat, que la cedeix al Reina Sofia, queda satisfactòriament acomplerta. Abans de la seva venda, l'oli va estar dipositat a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma i, així mateix, va ser exposat en alguna o altra ocasió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris